Kung Markatta recept

En vän tipsade mig om en rödbetsjuicelatte som verkade så god. Dessutom otroligt vacker med sin rosa smak. Den var god. Ska ha i lite mer kanel nästa gång bara. 4 av 5 rosa band!

I recepten nedan är det Kung Markattas produkter men använd vad ni vill förstås, jag är inte sponsrad! Vill ni ha fler tips på just drycker så hittar ni fler på deras hemsida. Fanns mycket som lät gott men nedan tog jag med två andra som jag vill testa Pepparkaks-smoothie och Kardeummmachoklad.

Värmande rödbetslatte

1 dl Kung Markattas Rödbetsjuice
2 dl plantbaserad mjölk, gärna soja eller havre som går att skumma
0,5 tsk kanel

Gör så här: Häll upp juicen i glas eller kopp. Dofta över lite kanel, tillsätt mer på slutet om du vill ha en kryddigare smak. Värm mjölken så den börjar ryka och vispa upp ett fint skum med handvisp alt använd mjölkskummare. Häll mjölken över juicen, rör om och krydda ev med mer kanel.

kungmarkatta3

Pepparkaks-smoothie

190 g Kung Markatta Silkestofu (1/2 paket)
500 ml mandelmjölk
2 mogna bananer, skivade
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1/4 tsk mald kardemumma
En nypa mald nejlika (eller muskotnöt om du föredrar det)
1/2 msk Kung Markatta lönnsirap (valfritt)

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en blender tills du får en jämn konsistens. Häll över i glas med lite extra kanel på toppen om du vill. För en varm smoothie, värm varsamt upp mandelmjölken i en liten kastrull och tillsätt kryddorna (och ev. lönnsirap). Häll över i en blender tillsammans med tofu och banan. Blanda tills du får en jämn konsistens. Servera omgående och njut!

kungmarkatta

Kardemummachoklad

2,5 dl mjölk, havredryck eller sojadryck
0,5 tsk kardemummakärnor
2 tsk rårörsocker eller Kung Markattas kokossocker
2 tsk Kung Markattas kakao
Vispgrädde eller sojagrädde

Gör så här: Mortla kardemummakärnorna och blanda med socker och kakao. Värm mjölk tillsammans med kakaoblandningen och häll upp i stort glas eller mugg. Toppa med grädde och pudra över kakao.

kungmarkatta2

Lämna ett svar