Silviakaka

Idag har jag bakat till pappa. Gör alltid det till fars dag. Gjorde två långpannor så mamma och pappa kan fylla frysen! Jag bakar åt de lite nu och då och mamma gör köttbullar till mig. Bra deal! 🙂

Jag bakade dels en äppelkaka och dels en Silviakaka. Silviakakan julade jag till lite med saffran som jag köpte på Apoteket Hjärtat häromdagen.

Silivakaka med saffran
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl kallt vatten
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 kuvert saffran

Glasyr
150 g smält smör/margarin
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
Kokos

Gör så här:
Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och mjöl blandat med bakpulver. Grädda i en långpanna, 175 grader i ca 15 minuter. Kolla med sticka. Låt svalna.
Smält smöret till glasyren i en kastrullen. Tillsätt resten, utom kokosen. Koka på låg värme så det inte skär sig. Bred ut på kakan och strö över kokos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *