Grovt lingonbröd

Idag har jag för andra gången bakat detta bröd. Så enkelt (älskar när man bara rör ihop) recept och så gott bröd!

Grovt lingonbröd, 2 st
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1, 5 dl grovt rågmjöl
5 dl fint rågmjöl
2 dl havrekli
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
3 dl lingon
1 dl ljus sirap
1 liter naturell yoghurt
Garnera med solroskärnor

Gör så här: Blanda samman alla mjölsorter, havrekli, linfrö, solros, bikarbonat, salt och lingon i en bunke. Blanda sirap och yoghurt och rör ner i mjölblandningen. Rör om ordentligt. Fördela smeten i två bröade 1,5 liters bakformar.
Pensla över vatten och strö på solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 min. Låt svalna på galler under bakduk.

20131116-200836.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *