Saffranslängd med vit choklad

Hittade detta recept i Året Runt. Funderar på att göra den.

Saffranslängd med vit choklad, 2 st

50 g jäst för söta deg
150 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 g saffran
1,5 dl socker
0,5 tak salt
Ca 17 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
200 g finhackad vit choklad
0,5 dl socker
1 ägg till pensling
Pärlsocker

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den löser sig. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta tills degen är smidig och släpper bunkens sidor. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Ta upp på bakbordet och knåda den slät och blank.
Dela degen i lika stora bitar. Kavla ut till två plattor på ca 30×40 cm. Bred på smöret och fördela chokladen och sockret. Vik ihop degen två gånger till längder. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 25-30 min.

One thought on “Saffranslängd med vit choklad

  1. Pingback: Bakat och tratt | jennysjul

Lämna ett svar