Brownies med pepparkaksdeg och vit choklad

Hittade detta på Amandas Jul. Lät underbar och idag har jag bakat den. Gillar att det inte är pepparkakskryddor i utan pepparkaksdeg. Jag tog deg av mammas pepparkaksdeg. Kommer testa brownien först imorgon dock! Som vanligt när jag bakar så ger jag bort det mesta. Annars skulle jag rulla fram! 🙂

Brownies med pepparkaksdeg och vit choklad
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 ½ dl vetemjöl
150 g vit choklad (jag hade bara 100g hemma så det fick räcka!)
2 dl socker
1 krm salt
Pepparkaksdeg

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader och flytta ner gallret till den nedre delen.
Smält smöret försiktigt i en kastrull. Dela den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Rör till en jämn smet och ställ kastrullen åt sidan.
Vispa ägg och socker lätt. Rör sedan ner chokladsmeten i ägg-sockersmeten.
Blanda sedan i salt och vetemjöl och rör noga tills smeten är helt slät.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) eller i en mindre ugnsform.
Hacka vit choklad och tryck ner i smeten och tryck sedan ner bitar av pepparkaksdeg lite här och var.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna och ställ i kylskåpet.

20131210-145921.jpg

20131210-145940.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *