Låter gott! Får se om jag hinner prova.
Brownie med saffranstopp
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g hasselnötter
Glasyr
1/4 g saffran
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Gör så här: Smält smöret, rör ner kakao och vispa tills det är slätt. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten. Häll smeten i en form (20×30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt svalna.
Glasyr: koka upp grädde och saffran. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt den stelna lite innan den breds ut på kakan. Låt glasyren stelna helt och skär sedan kakan i bitar.