I en tv-serie nämnde de Snickerdoodles och eftersom jag hört det förut men inte vet vad det är så googlade jag. Visade sig vara väldigt lättbakad kaka med kanel och socker på. En amerikansk småkaka som är fluffig som det stod någonstans!
Snickerdoodles
20 stycken
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
Garnering:
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel
Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke.
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en jämn deg.
Blanda sockret och kanelen till garneringen på ett fat. Dela degen i 20 bitar, rulla dem till kulor och rulla dem sedan i sockerblandningen. Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg, ca 8 min. Låt dem svalna i någon minut och flytta sedan försiktigt över dem med stekspade till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.