Kladdkaka med choklad- och ingefärskola

Hur god låter inte denna?! Hittade receptet i Matmagasinet. Släng i lite pepparkakskryddor i kladdkakan och servera med saffransglass så blir den mer julig!

Kladdkaka med choklad- och ingefärskola
175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
200 g vit och/eller ljus kvalitetschoklad

50 g glukossirap
100 g ljust muscovadoråsocker
1 msk kakao
100 g vispgrädde
30 g smör
1 tsk mald ingefära
En nypa salt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt och ljust. Blanda i kakao, salt och sirap samt ett ägg i taget. Vispa ordentligt mellan äggen. Vänd ner mjölet. Hacka chokladen grovt och blanda ner. Häll i smord springform, 24 cm. Grädda i mitten av ugnen 25-35 minuter. Prova med sticka, den ska vara kladdig. Låt kakan svalna.

Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull, tillsätt lite av muscovadoråsockret i tager och blanda tills det mesta av sockret smält. Tillsätt kakaon. Häll försiktigt ner grädden. Fortsätt röra om tills den fått en något seg konsistens och bubblorna tjocknar. Ta bort kolan från spisen och tillsätt smöret. Smaksätt med ingefära och lite salt. Bred kolan på kakan. Servera med glass eller grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *