Igår var jag hos en vän på lunch och efter det drack vi en hallonlakrits glögg. Låter inte som det skulle vara gott men det var det! Tyckte möjligen att det kunde varit mer lakritssmak men så älskar jag ju lakrits!
Det var Saturnus Hallonlakritsskalle glögg, helt alkoholfri. Hon hade den kvar sen förra året men lär finnas i år också för den blev väldigt populär när den kom 2012.
I år är deras smak dock Lusseglögg och Pepparkaksglögg, 2,2% alkohol. De samarbetar med tillverkare i olika branscher när de tar fram årsglöggen, i år Kockens kryddor och Nyåkers pepparkakor. Så här skriver Saturnus på sin hemsida
Saturnus gyllene Lusseglögg är kryddad med världens dyraste krydda, levererad av skånska Kockens. Den har en tydlig och mycket fräsch saffranssmak, balanserad med traditionella glöggkryddor.
Pepparkaksglöggen är fyllig och mustig. Här kompletteras de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans, med smaken av pepparkakor från Nyåkers pepparkaksbageri i Västerbotten.
”Lusseglögg går lika bra att servera som en kall cocktail med krossad is och en skiva apelsin. Men Pepparkaksglöggen ska serveras varm. Gärna med skållad mandel och salta tilltugg,” tipsar Louise Ahlander, produktchef på Saturnus.
Ja, årets två längtar jag efter att hitta i matbutiken. Låter som två riktigt goda glögger!
Verkligen! Helt rätt smaker! Kul med annorlunda smaker också men pepparkaka och lussebulle känns inte som det akn gå fel! 🙂