Julböcker för små barn

Dottern älskar böcker! Hon tycker jag ska läsa minst 20 om dagen, gärna samma! Att älska det skrivna ordet ska uppmuntras tycker jag och jag är nu på jakt efter böcker med och om julen. Gjorde en sökning på Adlibris på jul och barn 0-3 år och fick lite tips:

pinos-jul

Pino’s Jul av Eva Pils och Agneta Norelid: Det är julafton. Pino får besök av sina vänner Pinolina och pingvinen. Även tomten kommer så klart!

 

tre-pepparkaksgubbar

Tre pepparkaksgubbar av Astrid Gullstrand: Catarina Kruusval har gjort pekböcker med visorna som barnen vill sjunga i juletid! Tre pepparkaksgubbar är en sån favorit, och till visan har Catarina Kruusvals skapat härligt juliga bilder med humor och värme. En riktig godbit för alla som vill bläddra, peka och sjunga – om och om igen!

ingrid-och-ivar-firar-jul

Ingrid och Ivar firar jul avKaterina Janouch: Pynta granen, baka pepparkakor, skotta snö? Förbered julen tillsammans med småbarnsfavoriterna Ingrid och Ivar.
Tänk vad mycket skoj det finns att göra före jul: pynta granen, baka pepparkakor och inte minst – slå in paket! Julen är en hemlig tid.
Bästisarna Ingrid och Ivar förbereder sig tillsammans i ett piggt och färgglatt julstök.

Jag köper gärna böcker för lite äldre barn också, dottern älskar att bara sitta och lyssna också. I kategorin 3-6 finns tes dessa böcker om julen:

ar-det-jul-nu-igen-sa-spoket-laban

Är det jul nu igen? Sa Spöket Laban av Inger och Lasse Sandberg: Spöket Laban och hans lillasyster Labolina, prins Bus och prinsessan Busan har bestämt sig för att göra fantastiska överraskningsjulklappar till sina mammor och pappor. De går till hemliga personer på slottet Gomorronsol och får hemlig hjälp!

god-jul-vilma

God jul, Vilma av Cecilia Lidbeck: Det är bara en vecka till julafton, men hemma hos Vilma är allt en enda röra. I sängen ligger pappa sjuk, och mamma – ja, hon bara jobbar. Någon gran har de inte hunnit köpa och inte några julklappar heller. Vilma är orolig. Ska det bli någon jul i år? ”Det fixar sig, gumman!” säger pappa. Och sedan hostar han så att han blir röd i ansiktet. När mamma också blir sjuk tappar Vilma nästan hoppet. Men så får hon en idé. Kanske Tomten kan hjälpa till? Hon sätter sig ner och skriver ett brev …

petter-och-lottas-jul

Petters och Lottas Jul av Elsa Beskow: Tidlös saga av Elsa Beskow. Petter och Lotta heter de två barnen som bor hos tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Snart är det jul och det blir förstås ett rysligt fejande och stökande. Men också en riktigt spännande julafton!

 

Finns ju fler än dessa förstås. Har ni några tips mottages de tacksamt!

 

 

 

 

Lämna ett svar