Hittade detta recept i Matmagasinet Julspecial. Låter så gott!
Nougatfyllda Smörbullar
Ca 55 st
200 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mjuk nougat
Garnering
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här: Hacka snabbt ihop smör, florsocker, ägg och mjöl. Täck över degen och ställ i kylen i minst en timme men helst över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Dela upp degen i ett par mindre bitar. Rulla ut bitarna till längder, ca 3 cm breda. Skär längderna i kakbitar. Rulla ut nougaten till smala längder och skär upp i samma antal sol kakbitarna. Lägg en bit nougat på varje kakbit och nyp samman så nougaten är i mitten. Rulla till runda kulor och tryck ena halvan lätt i de hackade nötterna.
Lägg bollarna ganska glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.