Gyllene saffranskaka

Idag har jag bakat två saker från Hemmets Veckotidnings julreceptstidning som jag köpte häromdagen. Vill baka minst två saker till!

Först ut denna:
Gyllene saffranskaka
200 g smör
3 ägg
3 dl socker
0,5 g saffran
4 3/4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Garnering: florsocker
Ugn 175 grader

Gör så här: Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt avsvalnat smör och saffran. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll i smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker strax före servering.

Jag hade inte florsocker på. Den blev väldigt god! Luftig och porös. Lätt att göra. Dock ska jag nästa gång strö på pärlsocker eller göra någon glasyr. Det behövs något mer.

IMG_2246.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *