En underbar jävla jul

13 november får En underbar jävla jul biopremiär. Ser jag fram emot! En ny kultfilm typ Tomten är far till alla barnen? Vore underbart!

27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i fem år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar!
Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon…
Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!

EN UNDERBAR JÄVLA JUL ställer kärleksfullt frågan hur tolerant den tolerante svensken egentligen är. En varm komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta.

Regi Helena Bergström. Manus är skrivet av Helena tillsammans med Edward af Sillén och Daniel Réhn. Filmen produceras av Petra Jönsson. Maria Lundqvist, Robert Gustafsson, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsogiannakis m.fl. i rollerna.

Bild lånad från sffilm.net

Bild lånad från sffilm.net

One thought on “En underbar jävla jul

Lämna ett svar