Saftig kardemummakaka

I helgen ska jag ha födelsedagsfika och jag har letat recept på något gott att servera till kaffet/saften och bland annat funderar jag på att göra en kardemummakaka. Kardemumma är en sådan krydda som jag tycker är väldigt dubbel. Den är för mig väldigt mycket jul, pepparkakorna inte minst men också väldigt mycket sommar som är den tiden på året då jag äter mest bullar och förutom kanelbullarna är kardemummabullar en favorit. Men jag valde detta recept just för att jag fick julkänsla när jag såg kardemumma! Längtan till jul är stor nu! Receptet hittade jag på Arla’s hemsida. Kan knappast bli enklare heller…!

Saftig Kardemummakaka

3 ägg
2,5 dl strösocker
200 g Arla köket färskost naturell
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner färskosten. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll i en smord och bröad form ca 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Pudra med florsocker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *