Har gjort sk filbröd förut. Det är ju så enkelt och man slipper vänta på jäsning. Jag använder grundreceptet som jag hittat på UnderbaraClara’s blogg, ni hittar det här.
Världens enklaste bröd
7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl.
4 dl fil.
2 tsk bikarbonat.
1 tsk salt
Gör så här: Blanda mjöl med salt och bikarbonat. Slå över fil och rör om. Degen ska bli som en klistrig gröt. Smörj en avlång brödform med lite rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen. Ställ in brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40–60 minuter på 175 graders värmde. Låt sedan svalna på ett galler.
Gå in på länken ovan för att se UnderabarClaras tips på variation! Idag tog jag hälften (3,5 dl) vetemjöl och hälften grahamsmjöl . Sen hade jag ner brödkrydda och linfrö.