Lemon curd och ingefärsgriljeringApelsin och pepparkaksgriljeringIdag har jag handlat det jag behöver för att lägga in sill. Vanlig inlagd sill är godast tycker jag och jag kör på mormors enkla recept. Åh vad jag önskar att min mormor levde. Av fler orsaker självklart men hon var bland annat en grym kock och jag önskar att jag hade fått lära mig laga mat och baka av henne. Hennes köttfärssås (det godaste!), crepes, ärtsoppa, åderförkalkningskaka (heter inte det egentligen men det är mammas namn på denna kaka!) och Jansson. Allt hon lagade blev gott!
Senapssill som mamma trilskas med att ha på julbordet köper vi färdigt. Senap är inte gott. Punkt.
Måste, på tal om senap, fundera på hur jag ska griljera skinkan i år. Klassiskt med senap (äter aldrig kanterna) eller något nytt?
Hittade några recept på Allt om mat. Tex verkar ingefära och apelsin vara populärt. Apelsin funderar jag starkt på, tror det kan ge en god frisk smak. Eller vad sägs om Apelsin och pepparkaksgriljering? Basilika och valnötsgriljering? Lemon curd och ingefärsgriljering? Eller den gröna Örtgriljeringen?