Rester och rester, har saffran kvar från julen. Och så sugen på fisk. Så ikväll när vänner kom över så gjorde jag en fiskgryta/soppa. Det är ju så gott!
Höftade en hel del men ungefär såhär:
2 påsar tärnad torsk/laxbitar
2 morötter
1 palsternacka
1/2 gul lök
Tomatpuré
Matlagningsvin vitt
Vatten
Grädde
Timjan
Basilika
Peppar
En burk hela körsbärstomater
1 kuvert saffran
Redning
Citron
Vitlök
Fiskfond
Röd paprika
Fräs på skivad morötter och palsternacka och hackad lök. I med vitlök, tomatpuré och alla kryddor. Låt fräsa lite. Häll på vatten, fond, vitt vin, saffran och grädde, redning. Dela plommontomaterna och häll i. Låt puttra i ca 15 minuter. Häll i fisken och paprikan och låt puttra 5 minuter till. Servera med gott bröd och häll i räkor om ni vill!