Tankar om jul i april

Flera gånger senaste dagarna har mina tankar vandrat åt julen. Dels när dottern sjunger julsånger eller vill läsa böcker med jultema. Men också när jag funderar på trädgården och då främst enens vara eller icke vara. Den är ju lite sned och tar mycket ljus från köket men så PERFEKT att sätta ljusnät i till jul! Sen ska jag sluta leda spinning. Kör våren ut och tar sen uppehåll sommar/höst. Men jag skrev att jag gärna vickar om det behövs och också gärna kör temapass typ Julspinning! Mitt julpass blev ju bra i år så det kör jag gärna ett par gånger i december och kanske min hittills obligatoriska juldagsspinning.

Jag älskar alla årstider. Våren nu när allt börjar knoppas och spira är fantastisk. Sommaren med sina ljusa kvällar, ledighet och mycket utehäng är underbar. Höstens klara, friska luft och vackra färgsprakande träd älskar jag. Och vinterns mörker med snö, jul och allt som hör det till, tummen upp! 🙂 Så mina drömmar om andra delar av året är inte istället för att njuta av nuet utan ett komplement! Drömma är underbart.

Och det finns delar av mig som drömmer om att tända ljus på kvällen, dricka ett gott julte och smaka på årets första julmust. Vad vore vi utan drömmar? Fattigare tror jag. Lev gärna i nuet men dröm lite också!

IMG_1140

3 thoughts on “Tankar om jul i april

Lämna ett svar