Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna

Har hittat en ny favoritblogg när det kommer till bakat Lindas bakskola. Med steg för steg bilder för er som gillar det! 🙂

Självklart var jag tvungen att kolla in kategorin Lindas jul. Hittade en hel del kul som jag längtar efter att få testa! Dessa till exempel, klick här för att komma till Lindas blogginlägg:

Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna

12 st

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
¾ dl strösocker
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ krm salt
1 ägg
115 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl

Fyllning
ca 200 g vit choklad (2–3 bitar i varje bulle)

Garnering
1 ägg
florsocker eller pärlsocker

Gör så här: Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det). Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

saffransflorsockerlngpanna1-860x955.jpg

Bild lånad från Lindas blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *