Juldagens biopremiärer

hundraettåringen.jpgJa den främsta premiären är väl uppföljaren på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Hundraettåringen som smet från notan och försvann. Underbara Robert Gustafsson är tillbaka i sin hyllade roll som Allan Karlsson.

HUNDRAETTÅRINGEN SOM SMET FRÅN NOTAN OCH FÖRSVANN handlar om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

 

Bamse och Häxans dotter går också upp.

bamse

Bild lånad från Bamse.se

 

Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus – men för att göra det måste man vara sams.

Sen går även komedin Why him?, dramat Lion och en nyrestaurerad Charlie Chaplin film Diktatorn upp på juldagen.

Lämna ett svar