Sugen på att börja!

I år vill jag göra några olika sorters tryfflar till adventsfikat. Gärna några med annorlunda smak. Hos Leila hittade jag ett bra grundrecept jag måste testa.

Leilas chokladtryfflar, ca 20 st

250 g 70% kvalitetschoklad
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
En nypa flingsalt
Kakao till rullning

Gör så här: Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa. Smaksätt med valfri krydda (se variationer), mixa eller behåll tryffeln naturell. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar. Rulla den till kulor (tryfflar) och rulla dem i kakao.

Tips på smaksättning från Leila: Pepparmyntsolja, chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma. Och man kan rulla de i olika saker: råsocker blandat med stött kardemumma, eller strösocker med rivet citronskal som har fått stå framme och torka, eller råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker.

leilas-tryffel

Bild lånad från Leila.se

 

Hittade en hel del andra recept hos Leila jag vill testa också… Se alla för just julen här!

Är så peppad att få se hennes nya bok! Ni kan läsa mer på hennes blogg här.

leila-bok

Bild lånad från Leila.se

Lämna ett svar