För mig är kokostoppar förknippat med mormor. Hon gjorde ofta det och det var nog en av de första kakorna jag fick vara med och baka. De är ju otroligt lätta att göra!
Nu hittade jag en julig variant hos Arla.se!
Saffransrenar, ca 12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1 pkt saffran à 0,5 g
0,5 dl Arla smör- & rapsolja
6 dl kokosflingor
Dekor:
mörk choklad till horn
röda non-stop
florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och saffran. Rör i smör-&rapsolja och kokos. Låt stå 10 min. Klicka ut smeten och forma till 12 toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Smält mörk choklad i mikro eller över vattenbad. Spritsa ut ”horn” i form av ett Y på ett smörpapper. Låt stelna i rumstemperatur. Gör två hål i varje kaka och tryck ner två ”horn”. Klistra fast en röd nos av nonstop med lite smör. Sikta över florsocker.
Pingback: Vad ska jag bjuda på? | jennysjul