Igår gjorde jag och Moa ett experiment. Tigerkaka med saffran! Idag fikade vi på den, blev väldigt god! Jag gör alltid Tigerkaka med hälften hälften. Original är ju 1/3 del av smeten ska ha kakao i. Men jag som älskar choklad tycker det är för lite!
Tigerkaka saffran
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Smet 1: kakao efter tycke
Smet 2: 1 pkt saffran, man ha i två om man vill ha mustigare smak av saffran.
Gör så här: Ugnen på 175 grader. Smörj och bröa form. Vispa smör och socker. Rör ner äggen. Häll i mjöl, bakpulver och mjölk. Vispa ihop. Dela smeten i två bunkar. Vänd ner kakao i ena och saffran andra. Varva i formen. Grädda längst ner i ugnen 45-60 min.
Det där ser gott ut! 🙂
Riktigt mumsig!
Mums, det låter gott. Vilken fin elvisp du har!
Visst är den fin!! Fick den i julklapp för några år sedan!