Pepparkaks-, choklad- eller saffransmuffins?

Hjälp! Jag tänkte i helgen baka de muffins jag ska ha som grund. De ska sen frysas och samma dag som min Adventsfika ska jag dekorera de med någon frosting och godisögon osv. Frågan är vad grundmuffinsen ska vara? Tänkte lägga ut tre recept, lämna gärna en kommentar vad ni tycker jag ska välja!

Pepparkaksmuffins

100 g smör
2 dl filmjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver

Gör så här: smält smöret och häll i filmjölken. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla övriga ingredienser. Rör ihop allt och häll i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 9 min.

Chokladmuffins

150 g mörk choklad
150 g smör
4 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl
0,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: hacka chokladen. Smält smöret och ta av värmen. Lägg ner chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmöret. Blanda resten och rör ner. Fyll muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 20-25 min.

Saffransmuffins 

4 ägg
3 dl socker
2 tak vaniljsocker
1 påse saffran
2,5 tsk bakpulver
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
5 dl mjöl

Gör så här: vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 12 min.

4 thoughts on “Pepparkaks-, choklad- eller saffransmuffins?

Lämna ett svar