Kommer vi få uppleva en julafton till?

Det är frågan som man ställer sig i årets julkalender ”Jakten på tidskristallen”. Onda krafter vill stanna tiden den 23 december. Tre barn bestämmer sig för att resa till universums mitt och med hjälp av en magisk portal se till att så inte sker. Berättelsen är fritt baserad på Erika Vallins boktrilogi ”Speglarnas hemlighet”. Manus och regi står Oskar Mellander och Tord Danielsson för. Producent Anna Wallmark.

–?Den kommer att vara julig och den kommer att innehålla snö, vi lovar, men det verkar, utifrån kritiken som kommer varje år, som att en julkalender inte kan vara tillräckligt julig, säger Oskar Mellander som även skrev manus och regisserade 2013 års julkalender ”Barna Hedenhös uppfinner julen”.

De unga skådespelarna Monna Orraryd Naima Palmaer och Vincent Wettergren spelar trion Asrin, Lima och Max. Eva Rydberg och Rikard Wolff är också med.

Ni kan läsa mer i DN, som har besökt inspelningen som drar igång nu.

Bild lånad av dn.se

Bild lånad av dn.se

Lämna ett svar