Hur gör ni med påsken? Pyntar? Samma mat som på julafton? Påskmust?
För mig är påskhelgen främst flera lediga dagar på rad! 🙂 En helg då jag oftast känner för att börja fixa ute på altanen. Vi har väldigt lite pynt. Möjligen ett påskris. Jag dricker inte påskmust. Vi brukar äta lite sill, potatis och ägg som förrätt men sen alltid kyckling eller lax till varmrätt. Jag gör påskägg till familjen.
På påskafton blir det detta till varmrätt, hittade receptet på Arla. Jag kommer servera med klyftpotatis och sallad.
Kycklinggryta med sparris, 4 port
400 g kycklingbröstfilé
1 msk rapsolja
200 g färsk grön sparris
2 dl matlagningsgrädde
0,5 msk crema balsamico
0,5 riven vitlöksklyfta (kommer byta mot schalottenlök då mamma inte tål vitlök)
1 krm salt
0,5 msk majsstärkelse
Gör så här: Dela kycklingen i bitar på längden. Stek dem i rapsolja i en stekpanna 2-3 min. Dela sparrisen i mindre bitar och låt fräsa med mot slutet. Tillsätt grädden, balsamicokrämen, vitlöken, saltet och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min.
Som sagt blir det sill, ägg och någon potatis till förrätt. Till efterrätt blir det glass.
Blir sugen på att duka lite påskfint dock. Bilderna nedan är från Pinterest.