Vit jul

Nu pratar jag inte om snö även om jag mer än gärna ser snö på julafton! Nej nu pratar jag om att skippa alkoholen på julafton. Vit jul drivs av IOGT-NTO-rörelsen och handlar rätt och slätt om att för barnens skull inte dricka alkohol på julafton. Se deras film med barns tankar om alkohol.

Du kan köpa julklappar där allt överskott går till julaktiviteter för tusentals barn och unga i hela Sverige. Du hittar deras shop här. Jag har köpt Peppis till Moa, hon får den i julstrumpan!

Och du kan skriva under för en Vit jul här.

Jag har själv inga minnen av alkohol från min barndom. De vuxna drack någon öl och en nubbe men inte mer än så. I övrigt dracks det kaffe och julmust! Men jag vet hur alkoholen kan förstöra… Och att ett barn ska sitta på julafton och ha ont i magen av nervositet och rädsla, det är inte okej! Jag själv dricker inte alkohol på julafton. Inget egentligt ställningstagande bara blivit så. För mig är det julmust som gäller, absolut godast till julmaten.

Lämna ett svar