Leilas saffransskorpor

En vän kommer över på tekväll ikväll och då ville jag testa Leilas saffransskorpor. Hade först tänkt göra full sats men hade bara en påse saffran och behövde två. Så jag gjorde halv sats. Skriver dock receptet här i original.

Leilas saffransskorpor

Ca 35 St

100 g smör
1 g saffran
2 eko ägg
Rivet skal från två eko apelsiner
5 dl vetemjöl
2 dl skalade pistagenötter
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl socker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffranet. Rör ner äggen och apelsinskalet. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Gör tre längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda 20 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och sänk till 125 grader i ugnen. Skär till skorpor. 1 cm breda Lägg på plåten igen och in i ugnen igen i 15 minuter.

2 thoughts on “Leilas saffransskorpor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *