Luciatåg i vardagsrummet

Moa är väldigt tidig ute men det är mycket julprat hemma just nu. Hon sjunger julsånger, pratar julklappar, väljer julböcker till kvällsläsningen osv. Igår filosoferade hon om en liten trägumma hon målat på förskolan. Den har en ögla på huvudet och då kom hon på att den kan ju hänga i hennes lilla gran till jul.

I lördags hade vi vänner över. Jag och mamman tränade ihop i vardagsrummet och tjejerna lekte i Moas rum. Plötsligt kommer tjejerna ut sjungandes jul/luciasånger! De gick på rad och gosedjur var även med i luciatåget. Sötnosar! Förgyllde vår träning!

Igår frågade Moa om hon kunde få ha lucialinne och ljus på huvudet på luciafirandet på förskolan. Absolut sa jag men det är ett tag kvar… Hon sa också att hon inte ville ha riktiga ljus i håret, bara sådana som går på batteri. Absolut svarade jag, jag tvivlar på att pedagogerna skulle gå med på något annat! 🙂

luciatag

2 thoughts on “Luciatåg i vardagsrummet

Lämna ett svar