Årets adventsfika

Fortsätt bara läsa detta inlägg om ni orkar med total förvirring! 🙂 Jag delar med mig av tankar som irrar runt i huvudet mest för att jag vill få ner dessa på pränt och kanske bena ut lite. Men jag kan tyvärr inte skriva allt eftersom många av mina vänner som kommer på mitt årliga adventsfika läser denna blogg så det får förutom förvirringen i mitt huvud bli lite mystiskt… Så häng med om ni vill, annars hoppa över just detta inlägg!

Adventsfika har jag haft många år nu. Det har varit lite olika advent, första och andra. Tror aldrig jag haft det på tredje advent? Hur som, alltid en söndag. I år har jag en tanke, inspirerad från av julfilm. Men den tanken/idéen innebär att det bör vara mörkt när gästerna anländer. Och håller jag på traditionen och bjuder in en advent och på fika så kommer gästerna anlända ca 14-14.30 och hur mörkt vi än kan tycka att det är i Sverige i december så är det inte helt mörkt då i Stockholm där jag bor. En variant är ju då självklart att bjuda in till ca 16-16.30. Men det är en söndag och många mindre barn involverade så det är inte optimalt att ha det så pass sent en söndag.

Alternativet som känns mer och mer lockande är då att ha det på lördagen innan första advent. Men då är det ju inte ADVENTsfika. Och har jag det vid 16.30-17 så kan jag omöjligen enbart bjuda på godsaker och lite små snittar. Det är ju middagstid. Då får det bli lite mer matigt och så lite fika efter. Ni hör ju vilka i-lands problem jag har! 😉

Och har jag det på lördagen så har jag också en dag mindre att fixa allt inför. Och tro mig, det finns att fixa innan man bjuder in till detta! Baka och göra godis, laga mat (om jag väljer det), städa, pynta hela hemmet till ett enda stort ”julinspirationshem”, osv.

Fördelen med en lördag är ju dock att jag kan se fram emot att sitta och sippa glögg och julte framåt kvällningen med alla mina underbara vänner! 🙂 Julfeeling på den!

3 thoughts on “Årets adventsfika

  1. Jag förstår ditt problem med mat/fika. Jag har ju några som inte kan äta så mycket fikabröd så jag har fått ändra lite inriktning på mitt adventsfika, plus att jag själv faktiskt har velat har mera matigt/nyttigt.
    Jag vet inte om du har följt mitt adventsfika, men jag brukar göra paj. Det kan du göra någon dag i förväg och ha i kylen. Då kan man ju göra en matigare variant. Dessutom är det lätt att ha färdiga köttbullar på sticks; då kan du laga dem i gott om tid och frysa in. Prinskorv har jag också som är matigt med en extra god glaze (finns recept på min blogg). Förra året gjorde jag även en enkel fruktsallad – kanske inte så matigt dock…som blev väldigt populär.
    Så jag tycker du ska köra med lördag som låter jättemysigt och ha matig plockmat som du kan förbereda. Kanske göra matiga muffins med fetaost i förväg och frysa in… Ser fram emot att följa din fortsatta planering! Älskar att läsa om andras Adventsfikan:))

Lämna ett svar