Jahoop

Tänkte bjuda på fin fika-bild. En god latte och en saffranstigerkaka. Gjorde enligt detta recept fast utan pepparkakskryddan. Sen ställde jag in i ugnen och gjorde annat. Fotade till fotokalendern som jag redan visat. Glömde ställa timer. Efter ett tag sprider sig en ljuvlig doft och då kommer jag på kakan i ugnen. Ut och känner med sticka. Torr och fin. Eftersom jag brukar ha en tendens att ta ut för sent och således få för torrt resultat så tog jag ut den. Ställde den att svalna. Efter 30 minuter skulle jag vända ur den ur formen. Ploffs. Hela innanmätet rann ut! Fattar inte att stickan kunde vara torr när jag kände. Borde varit omöjligt. Blev så sur att jag glömde fota. Räddade kanterna så vi kunde fika när mamma och pappa kom i alla fall. Resten åkte i soporna.

Två förebilder från baket i alla fall!

2 thoughts on “Jahoop

  1. Åh nej, vad frustrerande! Förhoppningsvis betyder det att du har fått ’misslyckandet’ ur vägen nu så att det mesta julbaket framöver kommer att gå bra:)
    Jag kommer nog göra en pepparkaks- och saffranssockerkaka framöver; det är ju så gott! Gillar inte kaffesmak så det undviker jag:)

Lämna ett svar