Kryddade nötter och bönor

Recepten finns här.

Julkryddade nötter

5 dl valfria nötter

1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader (150 garder om du har varmluftsugn). Hacka nötterna grovt. Blanda kryddorna med honung och rapsolja. Tillsätt nötterna och rör om. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Sprid ut nötterna så de inte klumpar ihop sig. Rosta i 15-20 minuter, rör om var 5 minut så de inte bränner vid.

Julkryddade sojabönor

5 dl sojabönor, blötlägg i en skål över natten (jag tog frysta & tinade)
1 tsk chilipulver
1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader (175 garder om du har varmluftsugn). Blanda kryddorna med honung och rapsolja. Tillsätt sojabönorna och rör om. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Sprid ut bönorna så de inte klumpar ihop. Rosta i 40 minuter, rör om då och då så de inte bränns.

3 thoughts on “Kryddade nötter och bönor

  1. Hur smakade sojabönorna? Jag har aldrig testat sojabönor men jag gillar kikärtor och ärtsoppa:) Och kan man använda frysta behöver det inte bli så dyrt heller tänker jag… Själv har jag testat att laga en morotslåda (finsk julmat) så det tänkte jag skriva om på bloggen snart:) Det är kul att testa lite olika saker om man har möjlighet. Är väldigt sugen på att göra flera miniköttbullar för det var väldigt gott att gå och snaska på:)
    Kram!

  2. Pingback: Pre-Adventsmingel | jennysjul.com

Lämna ett svar