Svenskt lagom mittemellan grått

Det där mörkret jag välkomnar på hösten, det är jag nu så glad att det är på väg bort. Den där snön jag längtar efter i november, den vill jag nu bara slippa några månader. Tillfredsställelsen jag känner på hösten när jag ”packar ihop” trädgården och ställer undan utemöblerna, den väcks nu åter till liv och jag vill ”boa” ute. Tog första fikan ute i helgen!

Jag ser mina gurk- och tomatplantor växa. Jag planerar trädgården. Jag ställer ut utemöbler. Jag pumpar cykeln. Jag öppnar upp altandörren. Jag blundar för hur skitiga mina fönster är i vårsolen. Jag njuter av att se snödroppar, krokus och tulpaner titta upp.

För så är ju livet. Åren rullar på. Månaderna rullar på. Årstiderna. Och jag njuter av alla. Lika mycket som jag njuter på höstens mys inne under en filt och tända ljus eller julens dofter och smaker i december så njuter jag nu när ljuset återvänder och mina semi-gröna fingrar kliar. Det handlar inte om att välja, det handlar om att njuta av allt. Jag älskar hösten. Jag älskar julen och vintern. Jag älskar våren och sommaren. Och alla dessa har saker jag inte gillar, för så är livet. Inte svart och vitt utan lite svenskt lagom mittemellan grått! IMG_1725

One thought on “Svenskt lagom mittemellan grått

  1. Häromdagen när jag tänkte ”vad skönt att det är ljusare ute nu!” kom jag att tänka på att jag nyss längtade efter mörkare dagar och mys inne. Precis som du skriver har varje årstid sin charm och det är härligt att kunna njuta av de speciella saker de bär med sig. ?

Lämna ett svar