Carolas advent

Bild lånad från Carolas Instagram

PRESSRELEASE: Carola Häggkvist får egen julserie på NENT Group. ’Det känns som ett väldigt naturligt steg för mig som sjungit in julen i över 36 år att tillsammans med folkkära artister lyfta fram advents tiden på ett nytt sätt hemma hos mig.’ Min önskan är att mina gäster & jag på ett djupare sätt får förbereda oss på vad julfirandet egentligen handlar om genom mina 4 advents program.
Att vi kan se förbi kommersen och samtala om minnen och önskningar kring julens högtid som börjar redan första advent. Jag vill själv veta varför vi tänder första ljuset och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dela våra tankar med varandra än genom gemensam måltid, sång & musik.
Kanske kan vi komma närmre julfriden då?’ säger Carola.
Nent: Hon är utan tvekan en av landets starkast lysande stjärnor. Carola Häggkvist har stått på toppen av sin karriär i årtionden och har gjort det mesta man kan göra i branschen. Men drömmen om ett eget program har aldrig slagit in. En dröm som Nent nu uppfyller när Carolas advent blir Viaplays första originalserie i sin genre med premiär i dec på Viaplay och TV3.
Sveriges enda riktiga superstjärna Carola Häggkvist behöver ingen närmare presentation. Hennes makalösa genombrott med ”Främling” i Melodifestivalen 1983 saknar motstycke i svenskt nöjesliv och blott 16 år gammal blev hon stjärna över en natt och Carola med hela svenska folket. Genom åren har Carola medverkat i de flesta tv-program värda namnet men Viaplays nya originalserie Carolas advent blir hennes första egna programserie med premiär på Nordic Entertainment Groups Viaplay och TV3 i december.
Varje avsnitt gästas av två vänner och kollegor till Carola som framför varsin duett tillsammans med henne. Dessutom framför Carola en solo sång i varje program. Låtarna är både traditionella julsånger och låtar som passar bra in i adventstemat.
– Vi är oerhört stolta över att självaste Carola har valt att jobba med oss i ett av våra första non-scripted Viaplay Original och ser fram emot att ge våra tittare en extra julklapp. Jag vågar lova spännande gäster, oväntade möten och mycket färgsprakande musik, säger Filippa Wallestam, VD för Nent.

One thought on “Carolas advent

Lämna ett svar