Två julklappar till Moa

Jag älskar att ge bort böcker i julklapp. Man ger ju då bort en magisk stund till någon man tycker om. En lite flykt från verkligheten. ett spännande äventyr. En passionerad kärlekshistoria. En värld full av fakta om favoritämnet. Vad kan vara bättre? Och framförallt till barn älskar jag att ge böcker.

Jag har hittat två kommande böcker som jag definitivt kommer ge Moa i julklapp i år. Fortsättningsböcker båda två.

Camilla Läckbergs nästa bok om Super-Charlie, utkommer 2/9. Det enda tråkiga här är att min favorit illustratör Millis Sarri inte är med i denna bok, hon hade inte tid om jag förstått rätt. Men nu när jag ser omslaget så känns det som Therese Larsson som illustrerar denna håller samma stilspråk. Båda böckerna ges ut på Bonnier Carlsen och bilderna nedan har jag lånat från deras hemsida.super charlie

Lillasyster Polly vill ha en fluffig flamingo och skriker hela nätterna för att få sin vilja igenom. Familjen håller på att bli tokig!
Super-Charlie bestämmer sig för att rycka ut. Men vad är egentligen en flamingo? Och hur mycket fjädrar, bajs och allmänt kaos måste man tåla för att få tag i en?

Näst ut är en annan favorit där hemma, en ny bok om Saga Louisa Larsson som med sin mamma och pappa bor i ett radhus på Solrosvägen. Hög igenkänning i Sagas värld, hon är i ungefär samma ålder som Moa. Älskar både Josefine Sundströms texter och Emma Göthners illustrationer. Utgivningsdag imorgon 30/8. Att det dessutom ska innehålla julfirande i denna bok gör inte det hela sämre!saga sagor

Saga Louisa Larsson är en stadig, klok och envis liten person som bor tillsammans med mamma och pappa i ett av radhusen på Solrosvägen. I den här boken berättar Josefine Sundström och illustratören Emma Göthner i fem fristående kapitel om när Saga leker kurragömma hos Samir och råkar kissa på sig, om ett djurparksbesök fyllt av avund och om ett julfirande hos morfar på landet med två tomtar och en bil i diket. Sagas mamma och pappa råkar bråka med varandra en dag och då tror Saga genast att de ska skilja sig. Saga har också en stark vilja och hon lyckas dessutom välja en egen eftermiddagsaktivitet som passar henne perfekt, trots pappas önskan om annat.

4 thoughts on “Två julklappar till Moa

Lämna ett svar