Juliga biofilmer

Jag kommer hem igen till jul har jag nämnt tidigare men tål att upprepas. Premiär 8/11.

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

Många av mina favoriter är med i filmen: Peter Jöback, Johannes Bah Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist, Rennie Mirro. Regi Ella Lemhagen, baserad på en idé av Peter Jöback och där musik från hans skiva, med samma namn som filmen, självklart finns med. Ser fram emot denna!

Jag-kommer-hem-till-jul-940x600

Bild lånad av Film i Väst

 

Last Christmas har jag redan skrivit om och den ska jag definitivt se på bio, premiär 15/11. last christmas2

Sen kommer en inspelad version av förra årets föreställning Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton gå på vissa biografer i slutet av november. Jag såg den på scen förra året och kan varmt rekommendera den. Läs här vad jag tyckte och för mer info. karl-bertil

 

Sen en film många förknippar med jul är Die Hard och den kommer gå upp på vissa Filmstaden-biografer i december.

die hard

Bild lånad från Fox

Lämna ett svar