Vila i frid

Under min uppväxt var Kalle och hans vänner definitivt en av höjdpunkterna på julafton. Toppades enbart av julklapparna.

Jag, mamma, pappa, mormor, morfar och farmor samlades framför tv:n 14.55. Det fanns gofika framdukat på mormors fina virkade duk. Vissa (jag) satt som klistrad fram till 16.00. Andra droppade av allt eftersom. Men alla satt vi där när Arne Weise sa några väl valda ord, tände ljuset och presenterade Kalle och hans vänner. Arne Weise är för mig starkt förknippad med julen.

Tack för allt Arne, vila i frid.

Bild lånad på nätet

2 thoughts on “Vila i frid

  1. Jag tror att vi ’lite äldre’ har väldigt mycket julminnen förknippade med honom <3. Det var ju liksom JUL när han satt i rutan och pratade innan Kalle och tände sitt ljus… För mig kommer nog aldrig någon annan julvärd att komma upp i den julnivån (fast jag gillade André Pops:=D).

Lämna ett svar