Årets Julklapp 2019

Årets Julklapp 2019 är mobillådan, en parkeringsplats för mobilen. Eh? säger jag. Det är jättebra att man lägger undan mobilen men varför en speciell låda för det? HUI sa tydligen att man i och för sig kan tillverka en låda själv, man behöver inte köpa en men ändå. Lägg bara undan mobilen och låt hjärnan vila. En av kriterierna när HUI utser Årets julklapp är Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter. 

Motivering till Årets julklapp 2019

2019 var året då allt fler svenskar började ifrågasätta hur och hur mycket vi använder mobiltelefonen i vår vardag. Årets julklapp – mobillådan – är en låda där telefonen kan läggas undan för att vi lättare ska kunna hitta balansen mellan uppkoppling och skärmfrihet.

Mobilen har under det senaste decenniet gett upphov till den kanske snabbaste beteendeförändringen i människans historia. Många funktioner har på ett positivt sätt revolutionerat vardagen, men de svenska konsumenterna har nu på allvar börjat reflektera över vad som händer med vår sömn, våra relationer, vår koncentration och vår psykiska hälsa när mobilen har fått en dragningskraft som ständigt pockar på.

A?èretsjulklapp-pressbild-2500x2500

Lämna ett svar