Kvar att göra innan julafton

Imorgon är det en vecka till julafton, galet! Vi ser ju inte ut att få en vit jul i Stockholm men jag har ändå massor av julkänsla som tur är. Även om ett lager pudersnö skulle addera ytterligare julkänsla förstås.

Vad har jag då kvar att göra innan julafton är här? Chokladknäck, lägga in sill, griljera skinka och städa av. Sen ska jag lägga ut julklapparna under granen förstås. På tal om granen så dricker den massor och verkar stormtrivas hos oss! Sen ska jag självklart kolla batterier på belysning och byta ut värmeljus och så. Allt för att kunna maxa julkänslan, ljuset är för mig en stor del av det.

Naglarna ska också få en omgång nytt lack och jag ska leverera julklappar till ett par vänner till. Jag ska också köpa/göra tre gravpynt. Så vi har med oss när vi tidigt på julafton åker till kyrkogården och hedrar alla de som inte längre finns med oss här på jorden.

Till helgen ska vi också äta glass, traditionsenligt, med vänner på Gelato Scarfó. Får se vilka goda smaker det finns i år.

gelato

Förra året valde jag smakerna saffran och glögg.

2 thoughts on “Kvar att göra innan julafton

  1. Min gran verkar också trivas! Jag har aldrig haft en gran som dricker så mycket som den här, så jag hoppas det betyder att den kommer stå sig fint till nyår! Det är löjligt hur lycklig man kan bli över en julgran som dricker vatten, haha!
    Fast har man upplevt en gran som INTE dricker vatten och tappar alla sina barr lagom till julaftonen så är det inte så konstigt…

Lämna ett svar