Sex månader

Igår la jag ut följande text på Instagram:

Jag älskar julen men jag älskar också sommaren! Speciellt att odla. Egen gurka har vi redan ätit flera stycken och nu egen potatis och persilja. Tomatplantorna står i blom och citrontimjan hade jag i marinaden i midsommar. Smultron smaskar dottern i sig varje dag nu. Sallad ska jag skörda imorgon. Lök, broccoli och spenat växer. Ska så höstmorot när potatisen är uppäten. Och tänk att sill, potatis och ägg kan ge så olika känslor beroende på när man äter det! Till jul, påsk eller sommar. Lika gott alltid! ? #sommar #odla #färskpotatis #inlagdsill

För det är ju så. Ibland får jag frågan om jag som älskar julen inte tycker om sommaren, som om det ena utesluter det andra. Jag älskar julen men jag älskar också sommaren. Allt har sin tid och det är ju det som är det bästa. Jag skulle inte vilja ha julafton hela året, fy så tråkigt! Det är kontrasterna som gör det. Jag är till exempel väldigt glad att bo i en del av världen där vi har fyra årstider. Den spirande underbart vackra våren, den mäktiga blommande sommaren, den färgsprakande lätt-andade hösten med sina mörkare kvällar och den vilande slumrande vintern. Alla har sin charm. Men skulle jag välja bara en så skulle det nog bli hösten. Älskar hur luften är hög och lätt att andas. Älskar trädens färgprakt. Längtar alltid som mest ut i skogen på hösten. De mörkare och mörkare kvällarna när man kryper upp i fåtöljen eller soffan med en bra bok, en kopp te och levande ljus. Underbart!

Men tillbaka till nu. Idag är det ynka sex månader till Julafton! Och idag är det faktiskt helt okej att fråga min mamma om önskelistor inför jul även om hon tycker att jag är fullständigt galen! 😉 En månad till Jul i juli och ungefär två månader till mitt bloggande här går in i en mer frekvent fas. Längtar!

One thought on “Sex månader

Lämna ett svar