Filmer i jul

Skrev ett långt inlägg om Corona och biobranschen men jag har raderat det för jag inser att ni nog inte är så intresserade. Det är ju min bransch så jag är lite partisk med hur intressant det är! 🙂

Men nu tittar vi på hur det just nu ser ut för årets största premiärdag: Juldagen! Tre svenska just nu så möjligt att någon får flytta. Åh andra sidan lite olika målgrupper. Själv vill jag faktiskt se alla. Croodarna 2, Sune och Se upp för Jönssonligan med Moa. Hon ser verkligen fram emot Jönssonligan med sina favoriter Ankan och David Sundin (hon är ett stort Bäst i test-fa!). Sen vill jag se både WW1984 och Tills solen går upp med någon vän.

Croodarna 2: Den prehistoriska familjen Croods blir utmanade av den rivaliserade familjen Bettermans, som påstår de är bättre och mer utvecklade.

Se upp för Jönssonligan: Efter en misslyckad kupp hamnar Charles Ingvar ’Sickan’ Jönsson i fängelse. När han släpps ut har kumpanerna i Jönssonligan blivit hederliga och Sickan får fortsätta på egen hand. Brottförmedlaren Anita ger honom ett simpelt inbrott som uppdrag, men det hela visar sig vara mycket vara större än Sickan tror. Nu behöver han sina gamla medbrottslingar för att genomföra den svåraste kuppen i ligans historia.

I rollerna: Henrik Dorsin, David Sundin, Anders Johansson, Hedda Stiernstedt. Regi: Tomas Alfredsson.

Wonder Woman 1984: Vi snabbspolar till 1980-talet när Wonder Woman ställs inför två helt nya fiender: Max Lord och The Cheetah.

I rollerna: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Conie Nielsen. Regi: Patty Jenkins.

Sune – uppdrag midsommar: Familjen Andersson och familjen Blixt ska åka till Karins faster Hulda och fira midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune! Katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktigt romantisk midsommar med henne – precis som mamma och pappa gjorde för 20 år sedan. Men frågan är om Sune tänker för mycket på att allt ska vara bra på hans sätt, och glömmer bort att alla inte tycker som honom…

I rollerna: Elis Gerdt, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Baxter Renman, Lily Wahlsteen, Olle Sarri, Sanna Sundqvist. Regi: Erland Beskow.

Tills solen går upp: Har jag redan skrivit om här.

Lämna ett svar