Summerar 2020

2020. I allra högsta grad ett skitår, det tror jag de flesta är överens om. Corona, Covid-19, I dessa tider, Håll avstånd, Corona-tvätta händerna och Folkhälsomyndigheten. Aldrig har väl dessa ord yttrats så ofta. Massor av älskade människor har dött, många har varit på andra sidan och vänt, många har fortfarande fysiska problem efter att ha varit sjuka för att inte tala om mentala. Företag har gått i konkurs, hela branscher satts på paus. Människor har blivit av med jobbet. Som sagt, i allra högsta grad ett skitår som ska bli skönt att lämna bakom sig. Sen återstår att se om 2021 blir så mycket bättre. Vaccination har startat men tar ju sin tid. Under tiden blöder vissa företag fortfarande. Vården går på knäna. Människor dör eller blir svårt sjuka.

Men vad har då varit bra under 2020? Den allra största glädjen för oss är självklart våra nya familjemedlemmar Flinga och Stjärna! 1 juni kom de till världen och i slutet av augusti flyttade de hem till oss. Sen dess har de växt. Och växt och växt. Jösses!

En till som varit min största glädje detta skitår är självklart Moa. Hon har inte klagat över läget. Hon blev lite ledsen när vi fick ställa in vår resa till Kanarieöarna i våras men accepterade det. Hon har vuxit massor i skolan som har ny ledning och inriktning. Hon har vänner som hon älskar.

Tiden fram till julafton blev annorlunda. Inga julmarknader, inga konserter live, ingen bio, i princip noll julspaning och julshopping i fysisk butik. Inget stor adventsfika. Men också mycket mer lugn. Leva i nuet. Njuta av pyntat hem. Litet mysigt första adventsfika. Många julfilmer! Digital julkonsert. Digital tänding av Stockholms julljus. Nätshopping. Otroligt nöjd med att vara klar med den innan Black Friday hysterin slog till. Sett lååånga köer till paketutlämning. Julafton i princip samma som alltid tack vare isolering. Vi människor är anpassningsbara.

Hur det ser ut nästa år vet ingen. Men en sak är säker. Min bloggtrötthet som brukar infinna sig så här års, den finns inte. Jag ser fram emot att fortsätta blogga. En blogg om julen, året om! Häng med vet ja!

Lämna ett svar