Maj månad

Vilket väder denna vår bjudit på. Iskallt och snö och regn i salig blandning med lite friska vindar som pricken över i. Men nu ser det ut att vända. Det lovas både sol och värme kommande dagar och det låter toppen! Jag har satt min förgrodda potatis i pallkragen och satt över en huva tills vädret skärper till sig. Mina melon- och paprikaplantor växer på. Igår byggde jag ihop stommen till växthuset vi ska ha hos mamma och pappa i år. Så skönt att ha det där. De har bättre möjligheter för att vattna och betydligt större trädgård 🙂 Växthuset ska fyllas med plantorna jag drivit upp och gurka och tomat och kryddväxter. Mums! Fylla frysen med tex persilja är suveränt.

I mina pallkragar här hemma i trädgården ska det som vanligt bli morötter, lök, squash och palsternacka. Som vanligt odlar jag och mamma och pappa olika morötter (Sommar och höst) för att sprida ut så mycket som möjligt.

Det händer inte så mycket juligt just nu även om vaccineringen faktiskt ger hopp om att vi kanske julen 2021 får gå på julmarknader, julkonserter, julbio och fira julen med nära och kära. Håller alla tummar och tår jag har! Men till dess: håll i och håll ut!

Lämna ett svar