Nu börjar nedräkningen

Igår var det 6 månader till Julafton och en månad till Jul i Juli/Juliafton. Idag är det midsommarafton. Tiden snurrar på och 6 månader kan verka långt men då ska man tänka på att för mig är sträckan TILL julafton lika bra eller bättre och den sträckan börjar redan i slutet av augusti! När produktnyheterna börja komma. När känslan av höst börjar infinna sig. När mörkret kryper närmare (älskar höstmörkret!). När tankarna på hur man ska pynta i år börjar komma. Ja det är underbart!

Midsommarafton. En dag som för mig nästan alltid inneburit att vi firat mammas födelsedag. Hon fyller 25:e och vi passar alltid på att fira henne på midsommar när vi ändå samlas. Och i år sammanföll det ju dessutom!

Jag bakade en jordgubbskaka. Brukar göra tårta men i år sa mamma att vi hoppar det. Vare sig jag eller Moa äter tårta (kombon tårtbotten och grädde… fy) så hon ville ha något vi alla kan äta.

Moa hade gjort teckning och plockat blommor. Jag och pappa gav henne Alice Lyttkens böcker som jag köpt på online antikvariat. Och lakrits får hon av oss alla. Alltid lakrits! Hennes favorit.

Till middag blev det marinerad fläskytterfilé, egengjord salsa, sallad och potatissallad. Ett recept jag fick av en gammal kollega för många år sen. I år gjord på egenodlad färskpotatis, mums!

Man kokar potatisen. Sen hackar man en massa färsk basilika och persilja. blandar det med olivolja och vitvinsvinäger, salt och peppar och riven parmesan. Vänder den varma potatisen i dressingen äter och njuter! Till efterrätt blev det sorbet för de som orkade och Moa fick grilla några marshmallows.

Glad midsommar!

6 thoughts on “Nu börjar nedräkningen

  1. Vad mysigt ni verkar ha haft det! Och potatissalladen låter god. Jag älskar min mammas potatissallad (kokt färskpotatis, råa sockerärtor, olja, citron och gräslök) som jag kan äta hinkvis av!
    Jag blev också plötsligt sugen på att skriva ett julbloggsinlägg, få se om jag får tid innan fotbollen börjar…har haft abstinensbesvär de senaste dagarna??. Kram!

    • Den potatissalladen lät också mums!!! Ja skriv inlägg, älskar när det kommer upp inlägg på din blogg! Även om jag nu följer din andra blogg också. Älskar allt du handarbetar och alla fina och roliga bilder på pälsklingarna! Kram

  2. Jordgubbskakan ser god ut och hemgjord potatissallad är ju så lyxigt! Ser fram emot att få följa dig när du räknar ned till julen ännu ett år. Håller med om att tiden innan är bättre, med all förväntan och planering. 🙂

Lämna ett svar