Tankar i augusti

1 augusti och för många fortsätter semestern ännu en vecka eller två. Jag började dock jobba i måndags och då kommer genast vardagskänslan in och man inser att sommaren obönhörligen går mot sitt slut för i år. Mörkret kryper på. Älskar de härliga mörka ljumma augustikvällarna. Efter en otroligt varm sommar har jag nu vid ett par tillfällen känt den där krispiga lite kyliga morgonluften, älskar den!

Vad längtar jag då till så här i augusti? Lägga pussel är det som kommer upp först. Har flera stycken jag vill lägga, en typisk höst och vinter sysselsättning. Jag längtar också efter åka på cykelutflykter och testa våra nya mattermosar. Sätta sig på en sten ute i naturen och äta en god varm soppa och ett gott bröd samtidigt som man blickar ut över träden som börjar skifta i gult, rött och brunt.

Jag längtar också efter att börja planera allt juligt. Hur hemmet ska pyntas i år. Brottas med mina tankar om julgran och katter. Börja köpa in julklappar (fast jag har faktiskt redan en till en vän!). Och jag längtar efter att ha på mig mina favorit långtights! Tänk att man kan börja tröttna på korta byxor. Men det gör jag efter den sommar. Och det är ju hela grejen med att bo i Sverige. Att få njuta av alla årstiders växlingar och längta till nästa!

Jag längtar också efter att börja läsa de juligare böcker jag har som ligger på vänt. Sommaren för mig är deckare och hösten/vintern är feelgod. Typ så. Vet inte varför. Jag har plöjt en hel del deckare och har fortfarande en hel del kvar innan jag går över på de juligare, som ju oftast är just feelgod.

Längtar också efter grytor och varma såser. Denna sommar har det lyst med sin frånvaro och sallader, macka och kvarg, grillat osv har avlöst varandra men nu längtar jag efter gryta och ris/potatis och pasta med goda såser.

Och jag längtar framförallt efter te! Har inte druckit te på länge nu och jag längtar efter att vara så pass kall att jag vill krypa upp i soffan med en kopp rykande varmt te. Mums! Undrar hur årets Teadventskalender kommer se ut. Blir svårt att toppa förra årets design, den var så snygg!

One thought on “Tankar i augusti

  1. Mysigt att läsa om din höstlängtan! Jag är inte riktigt där än men när jag insåg att det är augusti idag började jag allt tänka lite höstigare tankar. Håller med om att designen på förra årets teadventskalender är svårslagen!

Lämna ett svar