Lättade restriktioner?

I veckan kom beskedet att 29 september är det tänkt att Sverige avskaffar många restriktioner. Glädjebesked för tex kulturbranschen förstås! Ingen har väl missat Carolas glädjefnatt! 🙂 Julkonserter kanske vi vågar drömma om igen. Jag ser också att flera julmarknader räknar med att bli av, utomhus. En del är ju alltid utomhus medan andra har ställt om och anpassat och kör ute istället. Min dröm om Liseberg lever men jag är också realist. Liseberg tror jag kommer köra julmarknad om inte smittan skenar och det är ju mestadels utomhus. Men det jag verkligen tvekar för är att åka tåg dit. Sitta på ett överfullt tåg i 3 timmar lockar inte. Men allt handlar ju om hur smittoläget ser ut då. Visst kan vi åka bil men att köra på ev isiga vägar lockar inte mig som inte gillar att köra bil ens i de bästa av väglag 😉

Kanske får vi helt enkelt igen säga, Kanske nästa år. Och gå på de julmarknader som finns här hemma. Skansen kanske. Sigtuna kanske. Gamla stan/Stortorget om den blir av, förra året blev den digital. Ja vi får se. Inget är hugget i sten i denna upp och nervända värld.

Även rekommendationen om hemarbete kommer tas bort 29 september om inget nytt inträffar och det, det är illa! Nä men så här. Jag älskar att jobba hemma. Jag vinner 2-2,5 timme per dag med Moa på att slippa resorna in till kontoret, tid som jag nu fått spendera med min dotter. Dessutom bara slippa SL, speciellt under vintertid har ärligt talat varit ljuvligt. Det är en sådan stress att vakna och gå in på SL det första man gör för att se om det är något strul med pendeln. Eller stressen hem för att hämta Moa på fritids så fort som möjligt. Men vi får se. Kanske kan jag kombinera hemmajobb med kontorsjobb, det vore underbart.

Det är galet att Moa var 6 år och nio månader när pandemin bröt ut och nu är 8 år och tre månader. Tänk vilken stor del av hennes liv som hon levt med detta.

Nä nu får jag rycka upp mig och tänka positivt igen! Vi har ju en underbar tid framför oss som oberoende av smitta och omvärld kan fyllas med julfilm, julte, risgrynsgröt, saffranssockerkaka, julpussel och pyssel. Nu kör vi! Jul 2021!

5 thoughts on “Lättade restriktioner?

  1. Ja, vad ska man säga… Trots att de lättar restriktioner så har i alla fall jag kvar ’smittoläge-tänket’. En del saker känns, som du säger, väldigt olustigt fortfarande. Man har vant sig med ett nytt typ av liv tror jag. Det som var normen för två år sedan känns inte bra längre… Trängsel, krama folk, förkylda människor mm mm. Jag drömmer fortfarande om att du och jag och Moa ska gå på julmarknad, men det kommer nog dröja ett tag till… ?

  2. Jag har bara haft två veckors hemmajobb under pandemin då vi fick jobba hemifrån pga covidutbrott, annars har vi behövt jobba på plats men jag älskade att jobba hemifrån de veckorna och önskar att jag haft ett jobb där det gått att kombinera. Lyckan var ju när det snöat natten tills första hemmajobbsdagen <3 I vanliga fall är det ju att stressa iväg till jobbet i vinterväglag, istället hann jag ut på en liten fotorunda innan jag kopplade upp mig <3

  3. Jag är orolig för att hösten ska skena iväg i smittoantal, precis som förra hösten. Först såg det lugnt ut, och sen plötsligt bara for kurvan rakt uppåt från ingenstans. Men vi får väl se. Jag har också kvar pandemitänket, och fortsätter att hålla avstånd precis som förut. Det vore ju mysigt om utomhusmarknader kunde bli av i alla fall, jag saknade verkligen att gå på julmarknad förra året. Men visst har vi en härlig tid framför oss ändå, smitta eller ej som du skriver!

Lämna ett svar