Nyår på Skansen

I år programleder Jill Jonsson och Alexander Letic firandet på Skansen. Reine Brynolfsson läser den berömda nyårsdikten. Uppträder gör Lova, Isabella Lundgren och Niklas Gabrielsson Lind, Lena Philipsson, Tusse, Ludwig Hart och Johan Ståhl.

Alexander Letic var jag tvungen att googla för honom hade jag noll koll på. Journalist och programledare för Kulturnyheterna tydligen. Jill Jonsson vet jag däremot vem det är 🙂 Gillar hennes röst. Reine Brynolfsson har man ju sett i många olika roller, kanske mest känd från Änglagård filmerna. Han kan säkert läsa nyårsdikten med bravur.

– Jag blev glad och hedrad av att få frågan om att läsa Nyårsklockan. Det känns speciellt att föra traditionen vidare och jag ska göra mitt bästa. Jag tycker mycket om Lord Tennysons dikt och den har ett budskap som är ständigt aktuellt, ett budskap som ger hopp om framtiden, säger Reine Brynolfsson till SVT.

Foto: Maria Östlin/SVT

2 thoughts on “Nyår på Skansen

  1. Har inte koll på med Alexander är heller, men Jill är ju alltid bra och Reine tror jag också kommer göra ett toppjobb. Vi har alltid tittat på tolvslaget på Skansen varje år sedan jag var barn (i alla fall när Nyårsklockan läses upp), så den traditionen vill man inte vara utan.

Lämna ett svar