Biofilmer

En underbar finsk jävla jul går upp på bio 17 november. Den är baserad på En underbar jävla jul, omarbetad av Kristofer Gummerus och Taru Mäkelä. Kommer nog inte visas så brett men i alla fall på biografen Zita i Stockholm, Panora i Malmö och Fyrisbiografen i Uppsala.

Sen kommer Violent Night 2 december. Tänkte först att nej, absolut inte. Julfim ska vara söt, romantisk osv. Men tror faktiskt denna är ganska underhållande. Känns nästan lite åt Die Hard hållet. Den är ju egentligen inte heller en ”julfilm” men ändå ser jag den som ett måste till jul.

En kolsvart jul-thriller som visar att man alltid ska satsa på rött. När en grupp legosoldater bryter sig in i en rik familjs hem på julafton, och tar alla som gisslan, är teamet inte förberedda på en oväntad moståndare: Jultomten (David Harbour, Black Widow, Stranger Things-serien).
Han är på plats, och han kommer att visa att han inte är något helgon.

Samma datum kommer också Länge leve Bonusfamiljen. Jag har inte sett Bonusfamiljen alls så har noll relation men denna utspelar sig under jul och nyår.

Hur länge ska man kämpa för sitt äktenskap och kan man förlåta otrohet? Lisa och Patrik har lappat ihop sitt äktenskap efter Patriks otrohet ett år tidigare när ett brev från tingsrätten dimper ner. Det visar sig att Lisa glömt bort att hon lämnade in skilsmässopapper när det var som sämst mellan dem och nu är skilsmässan ett faktum. Patrik vill överraska henne med ett nytt bröllop på nyårsafton men allt vänds upp och ner i tillvaron. Långfilm som följer den populära tv-serien ”Bonusfamiljen”.

Sen är det ju filmer som inte är julfilm men som kommer vara de som visas på bio under julhelgen. Där finns ju massor men dessa är mina favoriter.

Avatar: The Way of Water den 14 december.

Mästerkatten 2 den 23 december.

Håkan Bråkan 25 december.

UFO Sweden 25 december.

Lämna ett svar