Frågar man Gille får man svar! Det gillas!

Mailade Gille i fredags och frågade om de skulle ha sina fantastiskt goda pepparkaksflarn i år också och idag fick jag svaret nedan. Så håll utkik i din butik!

Pressmeddelande 2011-09-02

Äpple- & kanelflarn ny smak i Gillesortimentet

En sensommarsmak och en försmak av julen. Gille Äpple- & kanelflarn och Gille Pepparkaksflarn lanseras under vecka 36 i den svenska livsmedelshandeln.

En ny knäckig variant av äpplekaka? Gille Äpple- & kanelflarn med äpplebitar och kanel är den senaste i raden av nyheter i Gillesortimentet av småkakor.

Gille Äpple- & kanelflarn kan förstås avnjutas precis som de är till fikat, men passar även utmärkt till glass och andra typer av desserter. Varför inte doppa flarnet i lite vaniljsås? Förläng sommaren med hjälp av en kaka! Flarnen innehåller bitar av äpple och är kryddade med kanel.

– Vi fortsätter att utveckla vårt sortiment med de populära Gillekakorna. Det finns ett stort intresse för nya smaker på marknaden, inte minst när det gäller våra havreflarn, säger Henrik Ringdahl, marknadschef på Continental Bakeries, som marknadsför och tillverkar Gillekakor.

Förutom att Gille Äpple- & kanelflarn lanseras i nästa vecka återkommer en kär gammal bekant, Gille Pepparkaksflarn, till kakhyllorna. Pepparkaksflarnet har knäckigheten och smaken av rostat havre från havreflarnet och får samtidigt kryddorna och doften från den klassiska pepparkakan. Härliga att ha till höstmyset.

Båda kakorna är förpackade i praktiska 300-gramsburkar och kommer att finnas att köpa hos de flesta livsmedelskedjor i Sverige. 

 

För vidare frågor och intervjuer hänvisas till:
 

Henrik Ringdahl, marknadschef, e-post henrik.ringdahl@continentalbakeries.se, tel 0435-400 507.

Continental Bakeries North Europe (fd Gillebagaren) har med varumärket Gille över 40 procent av den svenska småkaksmarknaden och är därmed marknadsledare. Med 220 anställda främst i Skåne omsatte företaget 432 miljoner kronor år 2010 och tillverkade 15800 ton småkakor. En knapp tredjedel säljs i Sverige och drygt två tredjedelar går på export till ett 30-tal länder. Företaget ingår sedan den 1 augusti 2008 i den holländska bagerikoncernen Continental Bakeries, som är specialiserad på kex och kakor.

2 thoughts on “Frågar man Gille får man svar! Det gillas!

  1. Har nu fått tag i äpple kanel-smaken. Det var så klart konsum som hade det… man kan alltid lita på konsum. Men måste säga att jag blev besviken. De är tjockare än vanliga havreflarn och tyvärr inte så goda som jag hade hoppats.

Lämna ett svar