Pepparkaksmuffins med mascarponetopping

Har kollat runt i tidningar efter recept till årets adventsbaket.
Tänkte dela med mig och börjar med muffins.

50 st
1 dl torkade tranbär
1/2 dl starkvinsglögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 påse (2 1/2 msk) pepparkakskryddor
Småbrödsformar

Topping:
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackade torkade tranbär

Lägg tranbär och glögg i en skål och låt dra över natten.

Smält smöret och häll på mjölken, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner i blandningen i äggsmeten tillsammans med tranbär och glögg samt smör och mjölk.
Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen 10-12 min i 200 grader. Låt svalna.

Topping: vispa samman mascarpone och grädde och spritsa ut en klick på varje muffins. Strö över hackade tranbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *